Przepisy Extra

Pekinka na kolorowo

Zdrowa, kolorowa i błyskawiczna do zrobienia surówka na dzisiejszy obiadek :)

Pekinka na kolorowo

Składniki:

1 średnia kapusta pekińska
4 średnie pomidory
1 duża czerwona cebula
1 por
2 ząbki czosnku
sok z cytryny
sos czosnkowy z torebki lub inny np. ziołowy
1 mini kostka czosnkowa
koperek
zielona pietruszka
zioła prowansalskie
przyprawa Maggi
sól
pieprz

Sposób wykonania:

Kapustę pekińską opłukać i drobno pokroić. Pomidory pokroić w dużą kostkę. Czerwoną cebule, por i czosnek pokroić w kostkę. Sos czosnkowy przygotować według przepisu na opakowaniu.

Do dużej miski przełożyć kapustę pekińską, pomidory, czerwoną cebulę, por, czosnek, kilka kropel soku z cytryny, przygotowany wcześniej sos czosnkowy, rozkruszoną kostkę czosnkową, koperek, zieloną pietruszkę, zioła prowansalskie, przyprawę Maggi, sól i pieprz.

Wszystko razem dokładnie wymieszać i odstawić na około 30 minut. Następnie ponownie wymieszać i podać na stół.

Smacznego.

Dodane przez Ewelinka w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.