Przepisy Extra

Fasolowa pekinka

Składniki:

1 puszka białej fasoli
1 puszka czerwonej fasoli
1 średnia kapusta pekińska (ok. 1 ½ kg)
ok. 12 łyżek majonezu
sól
pieprz
majeranek

Sposób wykonania:

Białą i czerwoną fasolę osączyć z zalewy. Kapustę pekińską opłukać i drobno pokroić. Przełożyć do dużej miski, posolić, wymieszać i zostawić na około 30 minut.

Następnie do kapusty dodać fasolę, majonez, pieprz i majeranek. Dokładnie wymieszać.

Podane składniki wystarczą na około 7 porcji.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
2 opinie | Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
prosta,szybka i pyszna
gość [2010-04-04 20:10:12]
Surówka jest po prostu wyśmienita.
Justyna [2009-11-10 13:01:16]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.