Przepisy Extra

Potrawka makaronowo-pieczarkowa

Składniki:

25 dag makaronu nitki
50 dag pieczarek
3 ząbki czosnku
3 łyżki masła
2 puszki pomidorów
sól
pieprz
bazylia

Sposób wykonania:

Makaron ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Pieczarki pokroić w plasterki i zrumienić na maśle ze zmiażdżonym czosnkiem.

Do dużej patelni przełożyć ugotowany makaron, zrumienione pieczarki i pomidory z puszki. Dodać sól i pieprz do smaku. Razem wymieszać i podgrzewać na średnim ogniu, mieszając. Następnie rozłożyć na talerzach i posypać bazylią.

Składniki wystarczą na około 3 porcje.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
2 opinie | Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Witaj, pomidory z puszki można ale nie trzeba gotować. Przecież surowe też są "zjadliwe" (a te z puszki są dodatkowo bez skórki). Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby gotować te pomidory dużej - należy tylko wcześniej ugotować makaron na półtwardo. Nam ta potrawa bardzo smakowała, nawet osobom które nie lubią pomidorów. Pozdrawiam ;)
Dorota [2009-05-15 13:00:55]
Witaj Dorota, cos tu chyba nie tak .Ugotowany makaron zalac pomidorami i dalej podgrzewac???.Przeciez te pomidory z puszki sa surowe i musza sie przy najmniej gotowac 20 min. do tej pory z makaronu zrobi sie ciapa.Sorry ale musisz nad tym przepisem jeszcze popracowac.Pozdrawiam
Hibbetrita [2009-05-15 11:22:18]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.