Ciekawe połączenie jajek, kapusty pekińskiej i innych ciekawych dodatków... sałatka prosta, a efekt przepyszny - na Święta Wielkanocne idealna :)
Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Kapustę pekińską opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Baleron, ogórki kiszone i cebulę również pokroić w kostkę (ogórki osączyć z soku). Seler konserwowy osączyć z zalewy. Czosnek obrać i zmiażdżyć.
Do miski przełożyć jajka, kapustę pekińską, baleron, ogórki kiszone, cebulę, seler konserwowy i czosnek. Dodać majonez i musztardę. Przyprawić do smaku solą i kolorowym pieprzem. Razem dokładnie wymieszać i schłodzić w lodówce.
Podane składniki wystarczą na około 10 porcji.
Smacznego.
Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.
Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.