Przepisy Extra

Sałatka jajeczna z kapustą pekińską

Składniki:

7 jajek
20 dag kapusty pekińskiej (kilka liści)
20 dag baleronu
15 dag ogórków kiszonych
5 dag cebuli
1 średni słoik selera konserwowego (15 dag)
1 ząbek czosnku
4 łyżki majonezu
2 łyżki musztardy (sarepskiej)
sól prowansalska
pieprz kolory

Sposób wykonania:

Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Kapustę pekińską opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Baleron, ogórki kiszone i cebulę również pokroić w kostkę (ogórki osączyć z soku). Seler konserwowy osączyć z zalewy. Czosnek obrać i zmiażdżyć.

Do miski przełożyć jajka, kapustę pekińską, baleron, ogórki kiszone, cebulę, seler konserwowy i czosnek. Dodać majonez i musztardę. Przyprawić do smaku solą i kolorowym pieprzem. Razem dokładnie wymieszać i schłodzić w lodówce.

Podane składniki wystarczą na około 10 porcji.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.