Seler naciowy opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Wędzonego kurczaka oczyścić ze skóry, kości i pokroić w kostkę. Czerwoną paprykę oczyścić, opłukać i pokropić w kostkę. Kiszone ogórki, obraną czerwoną cebulę i por również pokroić w kostkę. Makaron z zupki chińskiej połamać, zalać ½ szklanki gorącej wody, wymieszać i pozostawić do ostudzenia pod przykryciem (przypraw w proszku załączonych do zupki nie dodajemy).
Do miski przełożyć seler naciowy, wędzonego kurczaka, czerwoną paprykę, kiszone ogórki, czerwoną cebulę, por, makaron z zupki chińskiej, majonez, śmietanę, musztardę, szczyptę przyprawy do kurczaka oraz oregano. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Całość razem wymieszać i schłodzić w lodówce. Przed podaniem na stół sałatkę udekorować liśćmi selera naciowego.
Podane składniki wystarczą na około 7 porcji.
Smacznego.