Przepisy Extra

Sałatka warstwowa ze śledziem i serem

Składniki:

40 dag filetów śledziowych w oleju (matiasy)
7 jajek
15 dag żółtego sera w plasterkach
4 łyżki majonezu

Sposób wykonania:

Filety śledziowe wyjąć z oleju, opłukać i włożyć do zimnej wody na około 15 minut. Następnie wyjąć z wody, osuszyć i pokroić w paski. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w plasterki. Żółty ser pokroić w paski.

W przezroczystej misce układać przygotowanie składniki w następującej kolejności: połowę jajek, połowę żółtego sera, filety śledziowe, 4 łyżki majonezu, pozostałe jajka i na górę pozostały żółty ser. Gotową sałatkę schłodzić w lodówce.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
1 opinia | Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
NIEZLE SMAKUJE GRATULUJE
WIOLETTA [2009-10-14 11:47:25]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.