Przepisy Extra

Sałatka z makaronem ryżowym i konserwowymi pieczarkami

Składniki:

25 dag makaronu (w kształcie ryżu)
30 dag małych konserwowych pieczarek
30 dag konserwowej czerwonej papryki
30 dag ogórków kiszonych
30 dag szynki
ok. 10 łyżek majonezu
sól
pieprz

Sposób wykonania:

Makaron ryżowy ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Pieczarki konserwowe osączyć z zalewy. Czerwoną paprykę i ogórki kiszone pokroić w kostkę. Szynkę pokroić w paski.

Do dużej miski przełożyć makaron ryżowy, pieczarki, czerwoną paprykę, ogórki kiszone i szynkę. Dodać majonez, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki na około 60 minut.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
3 opinie | Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
To ma być zwykły makaron w kształcie ryżu.
Dorota [2013-01-01 19:26:55]
witam! ten makaron to ma być ryżowy czy zwykły makaron w kształcie ryżu ?
Ania [2012-12-21 22:12:57]
Sałatka pychota.Idealna na wielkanoc,jako przerywnik od wszechobecnych słodkości
iwona [2012-03-30 16:17:23]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.