Smaczna i aromatyczna sałatka ze śledziem.
Jest ona bardzo łatwa do wykonania i zawiera w sobie same proste składniki, a tak dobrze smakuje... :)
To zimowa wersja śledziowej sałatki, a znajdziemy w niej matiasy, jajka, czerwoną cebulę, ogórki konserwowe, jabłko, sok z cytryny, słonecznik, majonez, śmietanę i przyprawy...
Jest idealna na świąteczny stół :) Doskonale smakuje, i dlatego bardzo szybko ze stołu znika;)
Smacznego!
Matiasy (mogą być w oleju) wymoczyć w wodzie. Następnie odsączyć z wody i pokroić w paski. Czerwoną cebulę i ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Jabłko obrać ze skórki, opłukać i pokroić w kostkę. Następnie skropić sokiem z cytryny.
Do miski przełożyć matiasy, czerwoną cebulę, konserwowe ogórki, jajka, jabłko i słonecznik. Następnie dodać majonez, śmietanę, musztardę, granulowaną cebulę i pokrojony koperek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Sałatkę dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki na około 2 godziny.
Smacznego.