Przepisy Extra

Sałatka śledziowa z czerwoną cebulą i konserwowymi ogórkami

Smaczna i aromatyczna sałatka ze śledziem.

Jest ona bardzo łatwa do wykonania i zawiera w sobie same proste składniki, a tak dobrze smakuje... :)

To zimowa wersja śledziowej sałatki, a znajdziemy w niej matiasy, jajka, czerwoną cebulę, ogórki konserwowe, jabłko, sok z cytryny, słonecznik, majonez, śmietanę i przyprawy...

Jest idealna na świąteczny stół :) Doskonale smakuje, i dlatego bardzo szybko ze stołu znika;)

Smacznego!

Składniki:

20 dag matiasów
1 czerwona cebula
20 dag konserwowych ogórków
6 jajek
1 jabłko
sok z cytryny
4 łyżki łuskanego słonecznika
3 łyżki majonezu
3 łyżki śmietany 18%
2 łyżki musztardy
granulowana cebula
koperek
sól
pieprz

Sposób wykonania:

Matiasy (mogą być w oleju) wymoczyć w wodzie. Następnie odsączyć z wody i pokroić w paski. Czerwoną cebulę i ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Jabłko obrać ze skórki, opłukać i pokroić w kostkę. Następnie skropić sokiem z cytryny.

Do miski przełożyć matiasy, czerwoną cebulę, konserwowe ogórki, jajka, jabłko i słonecznik. Następnie dodać majonez, śmietanę, musztardę, granulowaną cebulę i pokrojony koperek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Sałatkę dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki na około 2 godziny.

Smacznego.

Dodane przez Ewelinka w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.