Przepisy Extra

Sałatka z zupkami chińskimi - trochę inaczej

Składniki:

75 dag fileta z kurczaka (3 pojedyncze filety)
2 zupki chińskie ostre (2 x 10 dag)
80 dag kapusty pekińskiej (1 sztuka)
1 puszka czerwonej fasolki konserwowej
1 puszka kukurydzy konserwowej
1 średni słoiczek marynowanej cebulki
ok. 12 łyżek majonezu
sól
pieprz

Sposób wykonania:

Filety z kurczaka oczyścić z błonek, opłukać i pokroić w kostkę. Dodać do nich przyprawę z zupek chińskich (z tych dwóch paczek). Razem wymieszać i odstawić na trzy godziny. Następnie kawałki kurczaka zrumienić na patelni teflonowej. Makaron z zupek chińskich połamać, dodać 6 łyżek majonezu, wymieszać i odstawić na trzy godziny. Kapustę pekińską opłukać i drobno pokroić. Czerwoną fasolkę, kukurydzę i marynowaną cebulkę osączyć z zalewy.

Do dużej miski przełożyć kawałki kurczaka, makaron, kapustę pekińską, czerwoną fasolkę, kukurydzę, marynowaną cebulę i pozostały majonez. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gotową sałatkę włożyć do lodówki na kilka godzin do schłodzenia.

Smacznego.

Dodane przez wieslaw w dniu
7 opinii | Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Tak :)
Dorota [2017-01-03 10:56:56]
A zupki jakie rosół ostry tak
Jola [2016-12-30 11:09:17]
Kurczaka podsmażamy na patelni :)
Dorota [2013-12-22 00:07:43]
Tutaj właśnie jest inaczej z tą sałatką. Makaronu z zupek nie zalewa się wodą. Lecz miesza tylko z samym majonezem. Sałatka wychodzi chrupiąca, pozdrawiam :)
Dorota [2012-11-27 13:01:00]
Dzięki :)
Dorota [2012-09-28 11:32:01]
Nie, po tych 3 godzinach makaron zmięknie.
Dorota [2011-12-27 17:58:43]
Często przyrządzam to danie w domu i serdecznie polecam je wszystkim!
Natalka [2011-12-07 11:22:32]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.