Zupki chińskie połamać i przesypać do garnka, dodać do nich przyprawy z paczki. Zalać gorącą wodą (około 1 ½ szklanki wody). Wymieszać i zostawić pod przykryciem do ostudzenia. Szczypiorek drobno posiekać i wymieszać z makaronem. Tuńczyka osączyć z zalewy. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę. Do majonezu dodać zmiażdżony czosnek, sól i pieprz do smaku. Wymieszać.
Do miski przełożyć 1/3 makaronu, połowę żółtego sera, połowę cebuli, połowę tuńczyka, połowę majonezu, kolejną 1/3 makaronu, pozostały żółty ser, pozostałą cebulę, pozostały tuńczyk, pozostały majonez i na wierzch sałatki pozostały makaron. Włożyć do lodówki na około 30 minut.
Smacznego.
Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.
Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.