Przepisy Extra

Warstwowa sałatka z makaronem chińskim i tuńczykiem

Składniki:

2 opakowania zupek chińskich
pęczek szczypiorku
2 puszki tuńczyka w oleju
15 dag żółtego sera
1 cebula
5 łyżek majonezu
1 ząbek czosnku
sól
pieprz

Sposób wykonania:

Zupki chińskie połamać i przesypać do garnka, dodać do nich przyprawy z paczki. Zalać gorącą wodą (około 1 ½ szklanki wody). Wymieszać i zostawić pod przykryciem do ostudzenia. Szczypiorek drobno posiekać i wymieszać z makaronem. Tuńczyka osączyć z zalewy. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę. Do majonezu dodać zmiażdżony czosnek, sól i pieprz do smaku. Wymieszać.

Do miski przełożyć 1/3 makaronu, połowę żółtego sera, połowę cebuli, połowę tuńczyka, połowę majonezu, kolejną 1/3 makaronu, pozostały żółty ser, pozostałą cebulę, pozostały tuńczyk, pozostały majonez i na wierzch sałatki pozostały makaron. Włożyć do lodówki na około 30 minut.

Smacznego.

Dodane przez Ewelinka w dniu
2 opinie | Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ja użyłam łagodnych, ale można dodać jedną łagodną, a drugą pikantną. Powodzenia :)
Ewelinka [2010-05-07 19:39:06]
zupki maja być pikantne czy nie?
Yola79 [2010-05-07 15:37:47]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.