Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać cukier i dalej ubijać, aż cukier się rozpuści. Następnie dodać żółtka i ubijać, aż masa podniesie swoją objętość. Na koniec wsypać mąkę pszenną wymieszaną z mąką pszenną pełnoziarnistą i z proszkiem do pieczenia. Razem delikatnie wymieszać i wyłożyć biszkopt do dużej tortownicy o średnicy 26-28 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 25 minut w temperaturze 175 °C. Ostudzić.
Brzoskwinie wyciągnąć zalewy przełożyć do miski i zmiksować blenderem na gładką masę. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, dokładnie rozmieszać i wlać do zmiksowanych brzoskwiń. Razem wymieszać i dołożyć.
Sok z pomarańczy wymieszać z wodą, i powstałym ponczem nasączyć biszkopt. Następnie wyłożyć na niego tężejącą masę brzoskwiniową i włożyć do lodówki na około 15 minut.
Żelatynę rozmieszać w gorącej wodzie. Do miski przełożyć jogurt grecki, dodać cukier puder, cukier waniliowy i razem zmiksować. Na koniec wlać letnią żelatynę i całość razem zmiksować. Gotową masę jogurtową wyłożyć na masę brzoskwiniową i włożyć do lodówki na około 15 minut.
Galaretki brzoskwiniowe dokładnie rozmieszać w gorącej wodzie, a gdy zaczną tężeć wylać je na wierzch ciasta. Gotowe ciasto włożyć na noc do lodówki, a tuż przed podaniem na cieście rozłożyć kruche, piękne i kuszące bezy.
Smacznego.