Trudno znaleźć łatwiejszy przepis na surówkę... ;)
Podstawowe składniki kapusta i pomidor, to popularne i ogólnodostępne warzywa. Szybkość wykonania tej surówki błyskawiczna, jedynym problem może być wymóg odstawienia na jedną godzinę po wymieszaniu składników, ponieważ jej smak i wygląd zachęca do spałaszowania natychmiast po jej wykonaniu - mniam! A tutaj mamy co schrupać :)
To pyszna i ładnie mieniąca się kolorami: białym, czerwonym i zielonym surówka jarzynowa. Idealna na wiosnę i lato. Pasuje do wielu dań wykonanych w kuchni i na ruszcie grilla. Świetnie smakuje serwowana na świeżym powietrzu w doborowym towarzystwie :) Czytaj więcej
Jest przyjemnie orzeźwiająca i dlatego smakuje wyśmienicie!
Można powiedzieć, że mamy tutaj klasyczne połączenie kapusty i pomidora. A im cieniej zostanie poszatkowana biała kapuska, tym surówka wyjdzie nam smaczniejsza.
Zachęcamy do wypróbowania tego przepisu - surówka ta najpewniej zagości na naszych stołach częściej, niż tylko ten jeden raz ;)
Smacznego.
Kapustę poszatkować. Przełożyć do dużej miski i dodać sos mirin. Wymieszać i zostawić na około 60 minut.
Pomidor sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę i odcisnąć z soku. Dodać do kapusty z sosem i wymieszać. Można dodać szczyptę soli.
Smacznego.