Przepisy Extra

Surówka z kapusty i kalafiora

To niezwykle prosty i szybki do wykonania przepis na nieco inną i wspaniałą surówkę. Połączenie białej kapusty i kalafiora to prawdziwa bomba witaminowa, i może trochę niecodzienny duet. Biało-zielona mieszanina tych popularnych jarzyn z dodatkiem oliwy, przyprawionych jedynie solą, daje w sumie zaskakujący smak.

Ta surówka to przepis dla osób ze smakiem, osób którzy lubią dobrze zjeść i osób, którzy dbają o zdrowie swoje i swoich bliskich. Czytaj więcej

To łatwa i prosta surówka o łagodnym smaku. A do tego pyszna! Niesamowite!

Jest ona idealnym dodatkiem obiadowym do letnich, wakacyjnych obiadów. Serwowana na świeżym powietrzu smakuje wręcz wybornie :) Każdy sięga po dokładkę, smakuje nawet dzieciakom...

To surówka idealna na niedzielny obiad, jak i na każdy dzień tygodnia - jest przepyszna i tak szybko nam się nie znudzi ;)

Udanej surówki życzymy i smacznego!

Składniki:

½ kg białej (młodej) kapusty
½ kg kalafiora
3 łyżki oliwy z oliwek
sól

Sposób wykonania:

Kapustę poszatkować. Surowy kalafior pokroić na mniejsze kawałki.

Do dużej miski przełożyć kapustę i kalafior. Dodać oliwę z oliwek i sól. Dokładnie wymieszać i zostawić surówkę na około 60 minut.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
3 opinie | Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
surówka wygląda smacznie
bożena [2008-11-05 14:13:23]
Nie, nie jest za twardy. Jeżeli będzie drobno pokrojony to będzie sprawiał wrażenie bardziej miękkiego. Ale można go też lekko podgotować. Pozdrawiam ;)
Dorota [2008-07-19 21:59:41]
czy ten surowy kalafior nie jest za twardy ?
jola [2008-07-19 16:58:47]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.