To niezwykle prosty i szybki do wykonania przepis na nieco inną i wspaniałą surówkę. Połączenie białej kapusty i kalafiora to prawdziwa bomba witaminowa, i może trochę niecodzienny duet. Biało-zielona mieszanina tych popularnych jarzyn z dodatkiem oliwy, przyprawionych jedynie solą, daje w sumie zaskakujący smak.
Ta surówka to przepis dla osób ze smakiem, osób którzy lubią dobrze zjeść i osób, którzy dbają o zdrowie swoje i swoich bliskich. Czytaj więcej
To łatwa i prosta surówka o łagodnym smaku. A do tego pyszna! Niesamowite!
Jest ona idealnym dodatkiem obiadowym do letnich, wakacyjnych obiadów. Serwowana na świeżym powietrzu smakuje wręcz wybornie :) Każdy sięga po dokładkę, smakuje nawet dzieciakom...
To surówka idealna na niedzielny obiad, jak i na każdy dzień tygodnia - jest przepyszna i tak szybko nam się nie znudzi ;)
Udanej surówki życzymy i smacznego!
Kapustę poszatkować. Surowy kalafior pokroić na mniejsze kawałki.
Do dużej miski przełożyć kapustę i kalafior. Dodać oliwę z oliwek i sól. Dokładnie wymieszać i zostawić surówkę na około 60 minut.
Smacznego.