Przepisy Extra

Surówka z kiszonej kapusty z ketchupem

Ten łatwy do wykonania przepis na surówkę to propozycja dla amatorów kiszonej kapusty, ale i nie tylko ;)

Jej wykonanie nie sprawi kłopotów chyba nikomu. Surówka jest prosta do wykonania i zawsze się udaje :)

Mamy tutaj trochę inny, może nietypowy składnik łączący, a mianowicie jest nim ketchup. Poszczególne składniki, a są to dobrze znane warzywa: cebula, czosnek oraz przyprawy: bazylia, słodka papryka, sól, pieprz i oczywiście kapusta kiszona, które wystarczy połączyć i wymieszać. Połączenie tych warzyw i przypraw daje w sumie ciekawy i dosyć wyrazisty smak, dobrze współgrający z drugimi daniami obiadowymi. Czytaj więcej

W ten szybki sposób można przygotować i podać domownikom porcję witamin na obiad, jako przystawkę do dań np. mięsnych lub rybnych.

To przepis dla osób ze smakiem, którzy lubią eksperymentować w kuchni :)

Zachęcamy do wykonania tego przepisu na surówkę i wzbogacić smakowo nasz obiad!

Smacznego.

Składniki:

½ kg kiszonej kapusty
1 pomidor
1 cebula
1 ząbek czosnku
2 łyżki łagodnego ketchupu
bazylia
słodka papryka w proszku
sól
pieprz

Sposób wykonania:

Kiszoną kapustę odcisnąć z soku. Pomidor umyć, sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i zmiażdżyć.

Do miski przełożyć kiszoną kapustę, pomidor, cebulę i czosnek. Następnie dodać ketchup, bazylię, słodką paprykę w proszku, sól i pieprz. Wszystko razem dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki na około 30 minut.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.