Przepisy Extra

Surówka z jabłek i marchwi

Składniki:

50 dag jabłek
sok z cytryny
30 dag marchwi
10 łyżek śmietany 18%
sól
pieprz
cukier

Sposób wykonania:

Jabłka obrać ze skórki, oczyścić, opłukać i osuszyć. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach, przełożyć do miski i skropić sokiem z cytryny. Marchew obrać ze skórki, umyć i osuszyć. Zetrzeć na tarce o małych oczkach i dodać do jabłek.

Następnie do miski dodać śmietanę, sól, pieprz i cukier do smaku. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Gotową surówkę włożyć do lodówki na około 30 minut.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
4 opinie | Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
O mniam! Zrobiłam się głodna ;)
Dorota [2012-12-16 22:14:16]
Marchew starta na tarce, pomidory oraz czosnek pokrojony na male kawaleczki ,sol ,pieprz i troche oleju z oliwy.mozna sporzywac po 10-minutach
Bola [2010-02-04 22:00:41]
Ja także taką robię tylko zamiast śmietany dodaję majonez pomorski i nie dodaję już cukru,pieprzu i soli pycha palce lizać
wiola [2009-11-28 10:21:13]
ja taką surówkę robię,ale z dodatkiem pora
aneta [2009-11-26 11:40:36]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.