Białą rzepę obrać ze skórki, opłukać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Posypać solą, wymieszać, odstawić na około 15 minut, a następnie odcisnąć z soku.
Jabłka obrać ze skórki, oczyścić z gniazd nasiennych, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i skropić sokiem z cytryny.
Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w kostkę. Skropić octem jabłkowym i rozgnieść palcami.
Do miski przełożyć białą rzepę, jabłka i cebulę. Dodać majonez, szczyptę cynamonu, gałki muszkatołowej, pietruszki oraz sól i pieprz czarny do smaku. Całość razem wymieszać, odstawić na około 10 minut, a następnie ponownie wymieszać, przełożyć do czystej salaterki i podać na stół.
Podane składniki wystarczą na około 4 porcje.
Smacznego.