Przepisy Extra

Szaszłyki z kurczaka i cebuli

Składniki:

1 podwójny filet z kurczaka (ok. 50 dag)
2 cebule (ok. 20 dag)
1 łyżka musztardy
szczypiorek
słodka papryka w proszku
majeranek
granulowany czosnek
sól
pieprz

Sposób wykonania:

Filet z kurczaka oczyścić, opłukać i pokroić w dużą kostkę. Cebulę obrać, opłukać i pokroić (każdą na 8 części). Szczypiorek opłukać, osuszyć i pokroić.

Do kurczaka dodać musztardę, szczypiorek, słodką paprykę w proszku, majeranek, granulowany czosnek, sól i pieprz. Razem dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki na około 2 godziny. Następnie nabijać na patyczki do szaszłyków: dwa kawałki kurczaka, cebula, dwa kawał kurczaka, cebula itd. Gotowe szaszłyki rozłożyć na rozgrzanym ruszcie i grillować około 25 minut, od czasu do czasu obracać, żeby szaszłyki się nie przypaliły.

Z podanego przepisu wyjdzie 5-6 szaszłyków.

Przepis można stosować też w diecie wysokobiałkowej (protal), w II fazie.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 10,75 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
EXTRA *
Zdjęcie potrawy szaszłyki
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.