Białka ubić ze szczyptą soli na puszystą masę, dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodawać żółtka, mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a na końcu rozpuszczoną i ostudzoną margarynę.
Maliny opłukać i osuszyć. Przed rozłożeniem na cieście oprószyć je mąką pszenną.
Prostokątną formę o wymiarach 25 na 36 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto i rozłożyć na nim maliny. Całość włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 35 minut w temperaturze 180 °C. Ostudzić.
Maliny można też zastąpić: nasączonymi alkoholem rodzynkami, suszonymi śliwkami, kandyzowanymi owocami, kawałkami czekolady, wiśniami, śliwkami. Do połowy ciasta można też dodać kakao, a wierzch można polać lukrem lub polewą czekoladową – możliwości jest wiele :)
Smacznego.