Komentarze do przepisu:
Być może miska z jajkami dotykała gorącej wody i jajka się po prostu "usmażyły".
Dorota [2008-06-16 21:48:32]
Dlaczego masa jajeczna mi się zważyła??
Wiola [2008-06-13 20:10:01]
Jak najbardziej w ten sposób można ubijać jajka na parze - tylko gotująca się woda nie powinna dotykać miski z jajkami. Powodzenia ;)
Dorota [2007-06-06 22:13:49]
czy te jajka trzeba ubijac w misce postawionej na garnku z gotujaca sie wodą. Dorotko jak myslisz?
?>?>?>? [2007-06-01 18:44:35]
Witam Cię rodzynku ;) Cieszę się, że ciasto przypadło Ci do gustu, no i że nie miałeś z nim problemu. Gratuluje udanego biszkoptu :) a muszę Ci powiedzieć, że nie wszystkim on wychodzi i dużo osób ma z nim problemy. A co do Twojego ostatniego zdania, to myślę, że nie jedna dziewczyna chciałaby mieć takiego ”obrotnego” w kuchni męża ;) Pozdrawiam :)
Dorota [2006-10-23 10:31:35]
Trochę dziwnie czuję się jako rodzynek w damskim towarzystwie... Ale co tam :) Co do ciasta:jest świetne i niezbyt trudne. Natomiast sposób przygotowania biszkopta zajmuje honorowe miejsce w moim zbiorze. Dlaczego? ZAWSZE mi wychodzi. Mówi to kawaler, więc zrozumcie komplement :) I jest świetną podstawą do innych tortów. Czy dziewczyny lubią umiejących piec? :D
RaVcio [2006-10-21 18:58:27]
to ciasto jest przepyszne :) polecam wszystkim.. wlasnie je zrobilam .. jest wysmienite :)
mika [2006-07-01 18:46:34]
jak na moje oko biszkopt z 6 jaj bedzie zaniski zeby go przekrois na 3 czesci
asia [2006-06-29 17:52:29]
Oczywiście, można tutaj użyć mrożone truskawki. Powodzenia :)
Dorota [2006-02-21 21:47:15]
Mam pytanko.....A czy mogą być mrożone truskawki??? Bo o tej porze na świerze nie mam co liczyć ... :)
dzewelajna [2006-02-19 11:08:24]
Tak, można tutaj dodać jagody lub też inne owoce np. brzoskwinie, ananas, gruszki. Powodzenia :)
Dorota [2006-01-09 20:34:24]
czy można dac zamiast truskawek jagody
kasiabugara@interia.pl [2006-01-08 21:45:22]
Też robiłam jest super
Julita [2005-12-22 12:56:55]
Ubijanie jajek na parze: Do większego garnka należy wlać wodę i zagotować, a do mniejszego garnka należy wbić jajka i wsypać cukier. Następnie mały garnek należy włożyć do dużego, ale tak, aby spód mniejszego garnka nie stykał się z gotującą się wodą w dużym garnku. Znajdujące się w małym garnku jajka należy ubijać mikserem na puszystą masę. Potem garnek z jajkami należy zdjąć z ognia i jeszcze chwilę ubijać. Następnie odłożyć na bok, aby ostygło.
Dorota [2005-07-27 15:59:04]
jak sie ubija jajka na parze?
tola [2005-07-20 14:24:35]
robilam juz kilka razy bardzo polecam zawsze sie udaje i jest pyszny smacznego
NATTIA [2005-07-16 11:00:21]
Tak, dokładnie w ten sposób robi się biszkopt. Pozdrawiam
Dorota [2005-07-02 23:14:09]
Czy białka muszą być ubite na sztywno i dopiero wtedy dodajemy cukier, żółtka i mąkę z proszkiem?
zefir [2005-06-29 11:09:57]
bardzo super ciasto łatwe w wykonaniu i bardzo bardzo bardzo smaczne!!!!!!!
xxxxxx [2005-06-25 22:24:43]
CIASTO SUPER.BARDZO SMACZNE I SZYBKIE W PRZYGOTOWANIU.DZIS ROBIĘ KOLEJNE BO DLA MOICH DZIECI JEDNO TO ZA MAŁO .POZDRAWIAM
AŚKA [2005-06-06 13:18:19]
ciasto super przepis był w Głosie Nowej Huty
jako danie ala Kmity
angelika [2005-06-05 18:48:58]
Bardzo dobre a za razem apetyczne palce lizac zrobilam wedlug przepisu moi goscie sie zachwycali :) polecam....(Jola)
Jolanta Lewandowska [2005-06-04 17:59:04]
maslo na ciastach jest zbyt mdle
basia [2005-06-04 10:48:53]
takie ciasta mozna robic z innymi owocami
figa-f1 [2005-05-26 14:56:41]