Do miski przełożyć miękkie masło, dodać cukier puder, cukier waniliowy i ucierać na puszystą masę. Osobno wymieszać mąkę pszenną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną masę. Do masy maślanej dodawać na przemian wymieszane maki i ubite białka. Całość delikatnie razem połączyć.
Truskawki opłukać, osuszyć i odszypułkować. Następnie przełożyć na płaski talerz, posypać bułką tartą, mąką pszenną i delikatnie ruszać talerzem, aby truskawki ładnie się obtoczyły w tych sypkich składnikach.
Do silikonowej foremki na babkę wyłożyć ciasto białkowe, a na nim ułożyć truskawki. Całość włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 40 minut w temperaturze 175 °C.
Ostudzoną babkę z truskawkami posypać cukrem pudrem.
Smacznego.