Jajka ubić z cukrem pudrem, następnie dodać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i aromat rumowy. Delikatnie wymieszać. Wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 160-170 °C. Biszkopt ostudzić i przekroić na 2 części.
Ugotować budyń, ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, dodawać stopniowo osyudzony budyń i dżem truskawkowy. Pod koniec dodać wiśniówkę.
Na pierwszą część biszkoptu nasączonego ponczem (¾ szklanki przegotowanej wody + sok z cytryny) wyłożyć połowę kremu i przykryć drugą częścią biszkoptu. Górną część biszkoptu także nasączyć ponczem, a następnie wyłożyć na niego resztę kremu.
Wodę, cukier i kakao zagotować, dodać margarynę i dokładnie wymieszać. Gotową polewą polać ciasto.
Smacznego.