Białka ubić na sztywną masę, dodać cukier i dalej ubijać, aż cukier się rozpuści. Następnie dodać żółtka i ubijać, aż masa zwiększy swoją objętość. Na koniec dodać mąkę pszenną wymieszaną z kakao do ciast i proszkiem do pieczenia. Delikatnie razem wymieszać i wyłożyć do prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 25 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzić i nasączyć ponczem (wodę wymieszać z kilkoma kroplami aromatu arakowego).
Galaretkę truskawkową rozpuścić w ¾ szklanki gorącej wody, dokładnie rozmieszać i ostudzić. Galaretkę agrestową rozpuścić w ¾ szklanki gorącej wody, dokładnie rozmieszać i ostudzić. Mleko skondensowane niesłodzone wlać do miski, ubić i podzielić na połowę. Do jednej części masy dodać tężejącą truskawkową galaretkę, razem zmiksować i wylać na kakaowy biszkopt. Włożyć do lodówki na około 10 minut. Do drugiej części masy dodać tężejącą agrestową galaretkę, razem zmiksować i wylać na pierwszą piankową masę. Włożyć do lodówki na około 20 minut.
Galaretki malinowe rozpuścić w 700 ml gorącej wody, dokładnie rozmieszać i ostudzić. Maliny opłukać, osuszyć i przełożyć do galaretki. Gdy masa zacznie tężeć wylać ją na masę piankową. Włożyć do lodówki do stężenia.
Smacznego.