Margarynę Kasia roztopić i ostudzić. Mąkę pszenną pełnoziarnistą wymieszać z mąką kukurydzianą, proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Białka ubić na sztywną masę, dodać cukier trzcinowy i dalej ubijać. Następnie dodać żółtka i ubijać, aż masa powiększy swoją objętość. Dalej ucierając, dodawać na przemian wymieszane mąki, margarynę i mleko.
Śliwki opłukać, osuszyć, wypestkować i pokroić w kostkę. Do śliwek dodać cynamon, bułkę tartą i razem wymieszać.
Prostokątną formę o wymiarach 25 na 36 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Do formy wyłożyć 2/3 pełnoziarnistego ciasta. Rozłożyć owoce i przykryć pozostałym ciastem. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 45-50 minut w temperaturze 180 °C.
Białą czekoladę połamać na kawałki i przełożyć do rondelka. Dodać mleko i podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając, aby składniki polewy się połączyły. Ciepłą polewą polać ostudzone ciasto i posypać cynamonem.
Smacznego.