Miękkie masło utrzeć z żółtkami i cukrem na puszystą masę. Dalej ucierając dodawać miód, olej z pestek winogron, śmietankę oraz mąkę pszenną wymieszaną z mąką gryczaną, przyprawą do piernika, kakao do ciast i sodą oczyszczoną. Na koniec dodać ubite na sztywną pianę białka i delikatnie razem wymieszać.
Rabarbar obrać ze skórki, opłukać i pokroić w kosteczkę. Przełożyć do miski, wsypać galaretkę agrestową w proszku i bułkę tartą. Razem wymieszać.
Tradycyjną prostokątną formę o wymiarach 25 na 36 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie wyłożyć ciasto piernikowe, a na nim rozłożyć masę rabarbarową. Całość włożyć do piekarnika i piec przez około 45 minut w temperaturze 170 °C.
Do rondelka przełożyć połamaną na kawałki białą czekoladę. Zalać śmietaną i mlekiem. Podgrzewać na małym ogniu cały czas mieszając, aby masa się połączyła. Pozostawić do ostudzenia. Żelatynę zalać gorącą wodą, dokładnie rozmieszać i wlać do białej masy. Całość ponownie wymieszać, gdy masa zacznie tężeć polać nią upieczone i ostudzone ciasto z rabarbarem.
Smacznego.