Do miski wsypać mąkę wrocławską i mąkę krupczatkę. Dodać cukier, cukier waniliowy, margarynę, jogurt naturalny, żółtka i proszek do pieczenia. Wszystko razem wymieszać i zagnieść ciasto. Następnie rozłożyć w średniej wielkości tortownicy o średnicy 22-24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 30 minut w temperaturze 170 °C.
Rabarbar obrać ze skórki, opłukać i pokroić w kostkę. Przełożyć do miski, wsypać cukier, cukier waniliowy i razem wymieszać. Odstawić na około 2 godziny, a następnie odcisnąć z soku. Sok odmierzyć i przelać do garnka, dolać tyle wody, żeby w garnku były 2 szklanki płynu. Płyn zagotować, przełożyć do niego odciśnięty rabarbar i pogotować na małym ogniu przez około 3 minutki. W ¾ szklance zimnej wody rozmieszać kisiele truskawkowe i wlać do gotującego się płynu z rabarbarem. Dokładnie razem wymieszać, zagotowując masę. Na koniec do gorącej masy wsypać galaretkę truskawkową w proszku i dokładnie razem rozmieszać.
Na podpieczone ciasto wyłożyć masę rabarbarową i włożyć ponownie do nagrzanego piekarnika. Piec dalej przez 15 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzić i włożyć do lodówki na kilka godzin.
Czekoladę połamać na kawałki i przełożyć do rondelka. Wlać śmietankę i podgrzewać cały czas mieszając, aby masa się połączyła. Następnie lekko ostudzoną polewą czekoladową polać schłodzone ciasto i posypać kolorowymi cukierkami.
Smacznego.