Filet z kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Dodać przyprawę do kurczaka, curry i olej. Razem wymieszać i włożyć do lodówki na noc. Na drugi dzień kurczaka zrumienić. Pod koniec smażenia dodać wiórki kokosowe (chwilę razem podsmażyć) i ostudzić.
Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Ananasa odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy. Rodzynki zalać gorącą wodą, pozostawić pod przykryciem do ostudzenia, a następnie odcedzić i odcisnąć z wody. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por opłukać i pokroić w kosteczkę. Czosnek obrać i zmiażdżyć.
Do miski przełożyć kurczaka, ryż, ananasa, kukurydzę, rodzynki, żółty ser, por, czosnek, jogurt naturalny i majonez. Następnie dodać szczyptę imbiru i kardamonu. Przyprawić do smaku pieprzem ziołowym i solą morską. Całość razem wymieszać i schłodzić w lodówce.
Podane składniki wystarczą na około 10 porcji.
Smacznego.