Filet z kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Przełożyć do miski, dodać przyprawę do gyrosa, szczyptę pieprzu cayenne, kolorowego pieprzu oraz soli. Całość razem wymieszać i przełożyć na rozgrzany olej. Obsmażyć z każdej strony kawałki kurczaka i ostudzić.
Kukurydzę i ananasa osączyć z zalewy, a ananasa pokroić w kostkę. Pora opłukać, osuszyć i również pokroić w kostkę.
Do miski przełożyć ostudzonego kurczaka, kukurydzę, ananasa i por. Dodać majonez, musztardę, kilka kropli soku z cytryny, szczyptę rozgniecionej w palcach natki zielonej pietruszki i majeranku. Całość razem wymieszać i włożyć do lodówki na około 2-3 godziny.
Przed podaniem całość jeszcze raz wymieszać i przełożyć do czystej miski. Udekorować natką zielonej pietruszki i podać na stół.
Podane składniki wystarczą na około 6 porcji.
Smacznego.