Sałatka z ryżu, czerwonej fasoli, słonecznika i rozdrobnionego fileta z kurczaka oraz aromatycznej przyprawy curry. Istotnym składnikiem tej sałatki jest właśnie sos curry przygotowany z majonezu, jogurtu naturalnego oraz curry, soli i pieprzu.
To właśnie sos nadaje tej sałatce wyrazistości i ostrości. Sałatka jest pyszna i wspaniale prezentuje się na stole :)
Propozycja dla osób lubiących zdecydowany smak potraw. Polecamy!
Do wrzącej wody dodać sól, 1 łyżeczkę curry i dwa woreczki ryżu. Ugotować ryż i ostudzić. Filet z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Następnie oprószyć 1 łyżeczką curry i wymieszać. Zrumienić na oliwie z oliwek i ostudzić. Czerwoną fasolkę osączyć z zalewy.
Do dużej miski przełożyć ryż, kawałki kurczaka, czerwoną fasolkę i słonecznik. Do majonezu dodać jogurt naturalny, 2 łyżeczki curry, sól i pieprz. Sos curry dokładnie wymieszać i połączyć ze składnikami sałatki. Gotową sałatkę schłodzić w lodówce.
Smacznego.