Jajka i szczypiorek tworzą specyficzne połączenie smaków, w którym dominuje szczypiorek.
Jajecznica to często podawana potrawa, zwłaszcza na śniadanie. Szczególnie dzieci uwielbiają to smaczne i zdrowe danie.
Jest bardzo proste do wykonania, dlatego każdy kogo najdzie ochota na taką jajecznicę, w każdej chwili może sobie takie zdrowe i pożywne danie przyrządzić.
Jajka wbić do miski. Szczypiorek opłukać, osuszyć i drobno pokroić. Do jajek dodać sól, pieprz, mleko i szczypiorek (troszeczkę odłożyć). Razem dokładnie wymieszać widelcem i wlać na dużą patelnię z roztopionym gorącym masłem. Smażyć na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Ciepłą jajecznicę rozłożyć na talerzach i posypać pozostałym szczypiorkiem. Podawać ze świeżym pieczywem. Składniki wystarczą na dwie porcje.
Smacznego.