Przepisy Extra

Jajecznica z kiełbaską i kiełkami

Składniki:

15 dag kiełbaski (lub szynki)
1 łyżka oleju
15 dag kiełków na patelnię (STIR FRY)
7 jajek
majeranek
sól
pieprz kolorowy
rzeżucha

Sposób wykonania:

Dobrą kiełbaskę lub szynkę pokroić w małą kostkę. Na patelnię wlać olej i rozgrzać. Przełożyć kiełbaskę i lekko zrumienić. Następnie przełożyć kiełki (w tym opakowaniu znajdziemy kiełki cieciorki, fasoli Mung i soczewicy). Całość razem wymieszać i smażyć razem na małym ogniu przez około 5 minut. Na koniec przełożyć jajka, dodać szczyptę majeranku, soli i korowego pieprzu. Razem wymieszać i usmażyć jajecznicę.

Gorącą jajecznicę przełożyć na talerze i posypać rzeżuchą.

Podane składniki wystarczą na około 2 porcje.

To świetny i smaczny pomysł na pożywne, wiosenne śniadanie :)

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.