Przepisy Extra

Dietetyczna jajecznica

Składniki:

2 cebule (2 x 10 dag)
20 dag drobiowej szynki w plasterkach (np. filet pieczony z indyka)
1 kabanos drobiowy (10 dag)
4 ząbki czosnku
10 jajek
sól morska
pieprz
rzeżucha

Sposób wykonania:

Cebulę obrać pokroić w kostkę i przełożyć na rozgrzaną patelnię teflonową. Smażyć bez tłuszczu na złoty kolor. Szynkę i kabanosa pokroić w kostkę. Czosnek obrać i zmiażdżyć. Do zrumienionej cebuli dodać szynkę, kabanosa i czosnek. Razem wymieszać i jeszcze chwilkę smażyć.

Do usmażonej cebuli z szynką wbić jajka. Dodać sól morską i pieprz do smaku. Razem wymieszać i smażyć cały czas mieszając.

Gotową gorącą jajecznicę rozłożyć na talerzach i posypać rzeżuchą.

Przepis można stosować również w diecie wysokobiałkowej (protal), w I fazie.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.