Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie, ostudzić, obrać ze skorupek i opłukać. Przekroić na połowę i ułożyć na talerzu.
Ser Feta pokruszyć i przełożyć do miski. Czosnek obrać z łusek, opłukać, pokroić w kostkę i przełożyć do miski z serem. Dodać śmietanę, majonez, szczyptę soli i czarnego pieprzu do smaku. Całość razem zmiksować blenderem na gładką i puszystą masę. Gotowy sos wyłożyć na jajka.
Żółty ser zetrzeć na tarce o małych oczkach i posypać nim jajka. Szczypiorek opłukać, osuszyć, pokroić i rozsypać na żółtym serze. Udekorować natką zielonej pietruszki.
Schłodzić w lodówce, a następnie podać na stół.
Smacznego.
Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.
Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.