Karczek wieprzowy opłukać, osuszyć i pokroić w około 1-1,5 cm plastry (na około 15 sztuk).
Pomarańcze i limonki dokładnie wyszorować, sparzyć i osuszyć. Następnie otrzeć ze skórki na tarce o małych oczkach. Na koniec owoce cytrusowe przekroić i wycisnąć z nich sok. Czosnek obrać z łusek, opłukać i pokroić w małą kostkę.
Do dużej miski przełożyć karkówkę, skórki i sok z cytrusów, olej, czosnek, szczyptę rozmarynu, słodkiej i ostrej papryki w proszku, pieprzu cytrynowego, soli oraz liście laurowe. Całość dokładnie razem wymieszać i włożyć do lodówki na 24 godziny.
Następnie wyciągnąć z marynaty i rozłożyć na rozgrzanym ruszcie. Grillować z dwóch stron po około 12-15 minut. Podczas grillowania karkówkę polewać marynatą, która została po wyjęciu mięsa.
Podawać z dodatkiem pysznej sałatki i dipu.
Smacznego.