Też coś? Kaszanka z grilla, powie ktoś ;)
A my proponujemy wypróbowanie takiego, z pozoru niezbyt atrakcyjnego przepisu kulinarnego. Zapewniamy, że danie przygotowane na ruszcie grilla z kaszanki oraz warzyw z dodatkiem przypraw jest zaskakująco smaczne i naprawdę dobrze się prezentuje. Czytaj więcej
Kiszone ogórki pokroić w plasterki. Czerwoną paprykę oczyścić, opłukać i pokroić w paski. Cebulę obrać, opłukać i pokroić w kostkę.
Do miski przełożyć kiszone ogórki, czerwoną paprykę i cebulę. Dodać szczyptę majeranku i rozmarynu. Całość razem wymieszać.
Na aluminiowej folii (na błyszczącej stronie) położyć kiszone ogórki z dodatkami (około 4 łyżki), następnie położyć jedną kaszankę, a na nią znowu kiszone ogórki z dodatkami (około 4 łyżki). Całość szczelnie zawinąć. Każdą kaszankę zawinąć osobno.
Następnie położyć na rozgrzanym ruszcie i grillować z dwóch stron po około 15 minut. Podawać z dowolną sałatką.
Smacznego.