Kiełbasa i piwo, to w przypadku potraw z grilla, często spotykana para. Wydaje się, że kaszanka, to taki gorszy rodzaj kiełbasy i pewnie tak jest, ale kaszanka wykonana według tego przepisu to niezbyt wyszukana, ale smaczna potrawa.
Do przygotowania kaszanki na grillu potrzebna będzie tacka aluminiowa, na której umieścimy kaszankę i dowolny rodzaj piwa. Tutaj można poeksperymentować, wybierając dowolne piwo jasne lub ciemne. Czytaj więcej
Piwo, którym będzie skrapiana potrawa z grilla nadaje kaszance specyficzny smak i aromat.
Polecamy i życzymy smacznego :)
Dużą aluminiową tackę posmarować olejem. Następnie położyć ją na rozgrzanym ruszcie, a na tacce rozłożyć kaszankę. Grillować przez około 20 minut co jakiś czas skrapiając kaszankę piwem. Po upływie około 10 minut kaszankę należy delikatnie odwrócić, skrapiać piwem i grillować dalej.
Piwną kaszankę podawać z ulubioną sałatką i dipem.
Smacznego.