Przepisy Extra

Piwna kaszanka z grilla

Kiełbasa i piwo, to w przypadku potraw z grilla, często spotykana para. Wydaje się, że kaszanka, to taki gorszy rodzaj kiełbasy i pewnie tak jest, ale kaszanka wykonana według tego przepisu to niezbyt wyszukana, ale smaczna potrawa.

Do przygotowania kaszanki na grillu potrzebna będzie tacka aluminiowa, na której umieścimy kaszankę i dowolny rodzaj piwa. Tutaj można poeksperymentować, wybierając dowolne piwo jasne lub ciemne. Czytaj więcej

Piwo, którym będzie skrapiana potrawa z grilla nadaje kaszance specyficzny smak i aromat.

Polecamy i życzymy smacznego :)

Składniki:

1 kg kaszanki (6-8 sztuk)
1/2 litra jasnego piwa (1 puszka)

Sposób wykonania:

Dużą aluminiową tackę posmarować olejem. Następnie położyć ją na rozgrzanym ruszcie, a na tacce rozłożyć kaszankę. Grillować przez około 20 minut co jakiś czas skrapiając kaszankę piwem. Po upływie około 10 minut kaszankę należy delikatnie odwrócić, skrapiać piwem i grillować dalej.

Piwną kaszankę podawać z ulubioną sałatką i dipem.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 10,75 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.