Kaszanka i pieczarki z grilla... hmm... Może się wydawać, że to niezbyt dobrana para.
Ale to jak się okaże, mylne wrażenie! :)
Do wymienionych składników zasadniczych, dodane są warzywa: papryka, ogórki oraz cebula. Aby potrawa była bardziej wyrazista przyprawiono ją majerankiem i rozmarynem.
W sumie to proste i szybkie w wykonaniu danie z grilla, polecamy przede wszystkim amatorom kaszanki, która w towarzystwie grzybów oraz warzyw i przypraw nabiera zupełnie innego wyrazu kulinarnego. Czytaj więcej
Jest przepyszna, i smakuje nawet tym, którzy za kaszanką nie przepadają :) Warto się skusić - smacznego!
Pieczarki opłukać, osuszyć i pokroić w plasterki. Zieloną paprykę oczyścić, opłukać i pokroić w paski. Cebulę obrać i pokroić w półplasterki.
Do miski przełożyć pieczarki, zieloną paprykę i cebulę. Dodać szczyptę przyprawy do grilla i majeranku. Wszystko razem wymieszać.
Na aluminiowej folii (na błyszczącej stronie) położyć pieczarki z dodatkami (około 5 łyżek), następnie położyć jedną kaszankę, a na nią znowu pieczarki z dodatkami (około 5 łyżek). Całość szczelnie zawinąć. Każdą kaszankę zawinąć osobno.
Następnie położyć na rozgrzanym ruszcie i grillować z dwóch stron po około 20 minut. Podawać z dowolną sałatką.
Smacznego.