Filet z indyka opłukać, osuszyć i pokroić na 6 części. Każdy plaster mięsa delikatnie rozbić z dwóch stron.
Czerwoną cebulę obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Czosnek zmiażdżyć. Koperek opłukać, osuszyć i drobno posiekać. Do miski przełożyć czerwoną cebulę, czosnek, koperek i przyprawy: przyprawę do indyka, majeranek, sól, sól czosnkową i pieprz ziołowy. Razem wymieszać.
Każdy plaster mięsa posmarować musztardą (½ łyżki) i wyłożyć cebulowo-koperkowy farsz. Delikatnie roladę zwinąć, położyć na aluminiowej folii (błyszczącej stronie) i szczelnie zawinąć w folię.
Tak przygotowane roladki ułożyć w formie (nie trzeba jej niczym smarować) i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 170-180 °C przez około 60 minut.
Przepis można stosować również w diecie wysokobiałkowej (protal), w I fazie.
Smacznego.