Co lepiej niż wielobarwna sałatka ze zdrowych, kolorowych warzyw może ożywić stół nakryty do obiadu??
Ta niezwykle szybka i naprawdę łatwa w przygotowaniu sałatka warzywna doskonale spełni to zadanie :)
Taka sałatka dobrze smakuje zarówno z daniem mięsnym, jak również z rybnym. Dodaje ona wyrazistość daniom obiadowym, przy okazji zwiększając wartość odżywczą całego obiadu.
Zielona sałata, pomidory, por z dodatkiem kukurydzy to jej składniki. Wystarczy je rozdrobnić, polać sosem sojowym, przyprawić solą i pieprzem, a potem dokładnie wymieszać i gotowe. Czytaj więcej
Warzywa te mają wyjątkowe walory dekoracyjne, i same często stosowane są do dekoracji różnych potraw. Dlatego wykonana z nich sałatka jest nie tylko smaczna, równie smacznie się prezentuje na stole.
Aby przygotować tę sałatkę nie potrzeba kuchni, można ją zrobić w plenerze i podawać do różnych dań z grilla.
Polecamy i smacznego życzymy!
Zieloną sałatę opłukać, osuszyć i porwać na kawałki. Kukurydzę osączyć z zalewy. Pomidory opłukać, osuszyć i pokroić w dużą kostkę. Por (białą część) pokroić w półplasterki.
Do dużej miski przełożyć zieloną sałatę, kukurydzę, pomidory i por. Dodać sos sojowy, sól morską i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie wymieszać i odstawić na około 30 minut.
Kolorową sałatkę podawać jako dodatek obiadowy lub jako dodatek do dań z grilla.
Smacznego.