Przepisy Extra

Kolorowa sałatka z sosem sojowym

Co lepiej niż wielobarwna sałatka ze zdrowych, kolorowych warzyw może ożywić stół nakryty do obiadu??

Ta niezwykle szybka i naprawdę łatwa w przygotowaniu sałatka warzywna doskonale spełni to zadanie :)

Taka sałatka dobrze smakuje zarówno z daniem mięsnym, jak również z rybnym. Dodaje ona wyrazistość daniom obiadowym, przy okazji zwiększając wartość odżywczą całego obiadu.

Zielona sałata, pomidory, por z dodatkiem kukurydzy to jej składniki. Wystarczy je rozdrobnić, polać sosem sojowym, przyprawić solą i pieprzem, a potem dokładnie wymieszać i gotowe. Czytaj więcej

Warzywa te mają wyjątkowe walory dekoracyjne, i same często stosowane są do dekoracji różnych potraw. Dlatego wykonana z nich sałatka jest nie tylko smaczna, równie smacznie się prezentuje na stole.

Aby przygotować tę sałatkę nie potrzeba kuchni, można ją zrobić w plenerze i podawać do różnych dań z grilla.

Polecamy i smacznego życzymy!

Składniki:

1 duża główka zielonej sałaty
1 puszka kukurydzy konserwowej
4-5 małych pomidorów
por
sos sojowy
sól morska
pieprz

Sposób wykonania:

Zieloną sałatę opłukać, osuszyć i porwać na kawałki. Kukurydzę osączyć z zalewy. Pomidory opłukać, osuszyć i pokroić w dużą kostkę. Por (białą część) pokroić w półplasterki.

Do dużej miski przełożyć zieloną sałatę, kukurydzę, pomidory i por. Dodać sos sojowy, sól morską i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie wymieszać i odstawić na około 30 minut.

Kolorową sałatkę podawać jako dodatek obiadowy lub jako dodatek do dań z grilla.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.