Białą czekoladę połamać na kawałki, dodać masło i podgrzewać razem na małym ogniu, cały czas mieszając, aby masa się połączyła. Następnie ostudzić, dodać serek mascarpone, jajko, sok z cytryny, mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Wszystko razem wymieszać i zagnieść kruche ciasto.
Następnie rozwałkować na grubość około 3 mm i wykrawać foremką ciasteczka (duże i małe serduszka). Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 12 minut w temperaturze 180 °C.
Białą czekoladę połamać na kawałki i przełożyć do rondelka. Dodać śmietanę i podgrzewać na małym ogniu, mieszając, aby masa się połączyła. Następnie lekko ostudzoną białą polewą smarować ostudzone ciasteczka i posypać cukierkami (np. duże serduszka czerwonymi, a małe niebieskimi cukierkami).
Z podanych składników wyjdzie 26 dużych i 26 małych serduszek.
Smacznego.