Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać żółtka i dalej ubijać, aż masa powiększy swoją objętość. Na konie dodać olej i wymieszany suchy mak z mąką pszenną i proszkiem do pieczenia. Całość delikatnie wymieszać i wylać do prostokątnej formy (25 na 36 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 30 minut w temperaturze 180 °C. Ostudzić i przekroić na dwie części.
¾ szklanki mleka odlać, a pozostałe przelać do garnka. Do garnka dodać także margarynę, cukier i cukier migdałowy. Wymieszać i zagotować. Do odlanego mleka wsypać budyń czekoladowy w proszku i kakao do ciast, razem dokładnie wymieszać i wlać do gotującego się mleka. Wsypać też kaszę mannę i razem wymieszać. Gotować przez chwilkę na małym ogniu. Zdjąć z ognia i gorącą czekoladową masę z kaszą manną wylać na jedną część makowego biszkoptu, a następnie przykryć drugą częścią makowego biszkoptu. Lekko docisnąć i pozostawać do ostudzenia.
Ostudzone ciasto polać gotową polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi. Schłodzić w lodówce (kroić najlepiej na drugi dzień).
Smacznego.