Malinowy sernik jest przepyszny i puszysty :) Masa serowa + maliny = to owocowa odmiana tradycyjnego sernika. To taka zmiana "na plus" :) To po prostu super sernik rozpływający się w ustach!
Sernik z malinami ma ciekawy smak i wygląd. Jest aromatyczny i wilgotny, a jego ciasteczkowy spód nadaje mu charakteru. Jeśli to ma być sernik dla dorosłych - to do ciasteczkowego spodu można dodać rum - mniam!
Do masy serowej dodajemy całe zmiksowane malinki, ale jeśli ktoś chce uzyskach aksamitnie gładki sernik, wtedy malinki jest lepiej przetrzeć przez sitko... Czytaj więcej
Spód naszego sernika jest równie szybki i łatwy do wykonania, jak sama masa serowa. Wystarczy do roztopionego masła pokruszyć maślane herbatniki...
Taki serniczek o różowym kolorze pięknie prezentuje się na stole. Świetnie sprawdza się na każdej imprezie. To super sernik na Wielkanoc i na Boże Narodzenie :)
Smacznego :)
Ser zmiksować, dodać do niego żółtka i budynie malinowe w proszku. Maliny zmiksować, dodać do sera i razem zmiksować.
Śmietanę ubić z połową cukru na sztywną masę, dodać do masy serowej i razem wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodać pozostały cukier i dalej ubijać. Na koniec dodać do masy serowej i delikatnie razem połączyć.
Masło roztopić i ostudzić. Herbatniki pokruszyć, dodać do masła i razem wymieszać. Dużą tortownice (26-28 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód wyłożyć herbatniki z masłem, a na nie masę serową. Całość włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 60 minut w temperaturze 180 °C.
Smacznego.