Nowy, fajny pomysł i przepis na przepyszny sernik z ciekawymi dodatkami. Ciasto po prostu rozpływa się w ustach, a dodatkowo po schłodzeniu smakuje wybornie! Także to coś fajnego dla miłośników serników :)
Na kruche podpieczone ciasto wykładamy, połowę masy serowej, pokrojone w kostkę słodkie brzoskwinie, pozostałą masę serową i na górę masę kokosową - mniam! Czytaj więcej
Do miski wsypać mąkę pszenną, cukier puder i proszek do pieczenia. Dodać margarynę i żółtka. Razem wymieszać i zagnieść kruche ciasto. Tradycyjną prostokątną formę o wymiarach 25 na 36 cm wyłożyć papierem do pieczenia, na dnie formy wyłożyć kruche ciasto i nakłuć widelcem. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 20 minut w temperaturze 175. °C.
Masło utrzeć na puszystą masę z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Dalej miksując dodawać zmielony ser i budynie waniliowe w proszku. Na koniec dodać ubite na sztywną pianę białka i całość delikatnie wymieszać. Połowę masy serowej wyłożyć na podpieczone kruche ciasto. Brzoskwinie osączyć z soku, pokroić w kostkę i rozłożyć na masie serowej. Następnie wyłożyć pozostałą masę serową, włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 30 minut w temperaturze 175 °C.
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i ubijać, aż cukier się rozpuści. Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną, wiórki koksowe i razem delikatnie wymieszać. Masę kokosową wyłożyć na podpieczone ciasto - na masę serową. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec jeszcze przez około 15 minut w temperaturze 175 °C. Ostudzić i schłodzić w lodówce.
Smacznego.