Jajka ubić ze szczyptą soli, dodać cukier i dalej ubijać, aż cukier się rozpuści. Do masy jajecznej dodać maślankę, olej, mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Wszystko razem wymieszać mikserem na najniższych obrotach. Białą czekoladę zetrzeć na tarce o małych oczkach, dodać do ciasta i razem wymieszać. Prostokątną formę o wymiarach 25 na 36 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać do niej maślankowe ciasto.
Czerwone i czarne porzeczki oczyścić, opłukać i dokładnie osuszyć. Dodać do nich bułkę tartą, razem wymieszać i wyłożyć na surowe ciasto.
Do miski przesypać mąkę pszenną i cukier. Dodać masło, razem wymieszać i zagnieść kruszonkę. Watro ją zrobić wcześniej i potem schłodzić (włożyć do lodówki na około 60 minut).
Na porzeczki zetrzeć na tarce o dużych oczkach kruszonkę. Całość włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 50 minut w temperaturze 180 °C. Po upieczeniu ciasto ostudzić i przed podaniem na stół posypać cukrem pudrem.
Smacznego.