Jajka ubić ze szczyptą soli, dodać cukier i dalej ubijać, aż cukier się rozpuści. Do masy jajecznej dodać maślankę, olej, mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Wszystko razem delikatnie wymieszać mikserem na najniższych obrotach. Prostokątną formę o wymiarach 25 na 36 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać do niej ¾ maślankowego ciasta.
Zamrożone jagody rozłożyć na surowym cieście, a następnie łyżką wyłożyć pozostałe maślankowe ciasto (¼). Całość posypać sezamem. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 50 minut w temperaturze 180 °C.
Smacznego.
Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.
Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.