Do miski wsypać mąkę tortową i mąkę krupczatkę. Dodać cukier, masło, jajka, śmietanę, kakao do ciast i sodę oczyszczoną. Całość posiekać nożem, a następnie zagnieść ręką na gładką masę. Podzielić na trzy części. Każdą cześć rozwałkować, przełożyć do prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm wyłożonej papierem do pieczenia i nakłuć widelcem. Następnie włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 12 minut w temperaturze 180 °C. Gdy trochę ostygnie delikatnie wyjąć z formy razem z papierem do pieczenia (Uwaga! Ciepłe ciasto może się połamać). Każdą część kakaowego ciasta upiec osobno i ostudzić.
Białe czekolady połamać na kawałki i zalać mlekiem. Położyć na małym ogniu i cały czas mieszać aby, masa się połączyła. Następnie ostudzić. Żelatynę rozpuścić w ¾ szklanki gorącej wody i dokładnie rozmieszać. Schłodzoną śmietanę ubić, dodać do niej ostudzoną czekoladę i letnią żelatynę. Razem wymieszać i podzielić na trzy części.
Na jedną część kakaowego ciasta wyłożyć część śmietankowej masy, przykryć drugą częścią kakaowego ciasta, lekko docisnąć, wyłożyć kolejną część śmietankowej masy, przykryć pozostałą częścią kakaowego ciasta, lekko docisnąć i na górę wyłożyć pozostałą część śmietankowej masy. Wierzch ciasta udekorować perełkami.
Składanie ciasta należy wykonać bardzo szybko, bo śmietankowa masa szybko tężeje i później jest już trudno ją rozsmarować. Gotowe ciasto włożyć do lodówki do schłodzenia na około 24 godziny.
Smacznego.