Przepisy Extra

Paprykowa sałatka z konserwowym selerem

Składniki:

ok. 25 dag papryki czerwonej (1 sztuka)
ok. 20 dag selera konserwowego (1 słoik)
1 puszka kukurydzy konserwowej
3 łyżki majonezu
sól
pieprz

Sposób wykonania:

Paprykę czerwoną pokroić w kostkę. Seler konserwowy i kukurydzę osączyć z zalewy. Wszystkie składniki przełożyć do miski. Dodać majonez, sól, pieprz i dokładnie wymieszać.

Sałatka idealna do kiełbas, mięs i ryb z grilla.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
7 opinii | Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ja dodaję jeszcze pora i ananasa
Barbara [2019-12-14 11:35:40]
Proszę bardzo :)
Dorota [2013-12-25 23:31:40]
Moja wersja to 3 kolory papryki, seler, kukurydza,mała cebula i torebka ryżu. Jest jej dużo i jest przepyszna!!!!
maja [2011-01-05 11:15:57]
OOO uwielbiam ta sałatkę ;d Tylko ja dodaje jeszcze kilka pokrojonych ogórków konserwowanych i szynkę ( w kostkę pokrojoną) ii wychodzii pyszna mmm ; )
Megii01 [2010-12-18 22:41:22]
Ja dodaje jeszcze szynke drobiowa konserwowa pokrojona w kosteczke. pycha.
kiki [2010-02-16 13:54:54]
Ja daję paprykę ze słoika. Dodaję jeszcze kiełbasy drobiowej i gotowane na twardo jajka.
inka29 [2009-08-09 15:10:22]
Ja dodaje jeszcze czasami jajka na twardo lub gotowane mięso
uu [2009-07-24 12:17:53]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.