Przepisy Extra

Selerowo-ananasowa sałatka na Sylwestra

Sałatka warzywno-owocowa na przyjęcie sylwestrowe? Może być! Tylko, że Sylwester jest raz w roku i taka sałatka musi być niepowtarzalna, jednorazowa. Wydaje się, że połączenie selera i ananasa może spełniać takie wymagania.

Wszystkie składniki na sałatkę selerowo-ananasową są łatwo dostępne. Seler konserwowy, ananas w syropie, jajka, czerwona papryka, orzechy włoskie oraz majonez i śmietana to wszystkie jej składniki. Wykonanie jest bardzo proste, jedynie jajka wymagają gotowania. Wszystkie składniki wystarczy wymieszać, a przygotowane danie umieścić w lodówce. Sałatka o oryginalnym, pysznym smaku jest już gotowa. Prosta, szybka - na wyjątkowe przyjęcie idealna! Czytaj więcej

Smaczngo :)

Składniki:

1 średni słoik selera konserwowego
1 puszka ananasa w syropie
2 jajka
½ czerwonej papryki
½ zielonej papryki
por
5 dag orzechów włoskich
3 łyżki majonezu
3 łyżki śmietany 18%

Sposób wykonania:

Ananasa osączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Seler konserwowy osączyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Czerwoną, zieloną paprykę oczyścić, opłukać i pokroić w paski. Por opłukać i pokroić w kostkę. Orzechy włoskie pokroić.

Do miski przełożyć ananasa, seler konserwowy, jajka, czerwoną i zieloną paprykę, por i orzechy włoskie. Dodać majonez i śmietanę. Razem dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki do schłodzenia.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.