Sałatka warzywno-owocowa na przyjęcie sylwestrowe? Może być! Tylko, że Sylwester jest raz w roku i taka sałatka musi być niepowtarzalna, jednorazowa. Wydaje się, że połączenie selera i ananasa może spełniać takie wymagania.
Wszystkie składniki na sałatkę selerowo-ananasową są łatwo dostępne. Seler konserwowy, ananas w syropie, jajka, czerwona papryka, orzechy włoskie oraz majonez i śmietana to wszystkie jej składniki. Wykonanie jest bardzo proste, jedynie jajka wymagają gotowania. Wszystkie składniki wystarczy wymieszać, a przygotowane danie umieścić w lodówce. Sałatka o oryginalnym, pysznym smaku jest już gotowa. Prosta, szybka - na wyjątkowe przyjęcie idealna! Czytaj więcej
Smaczngo :)
Ananasa osączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Seler konserwowy osączyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Czerwoną, zieloną paprykę oczyścić, opłukać i pokroić w paski. Por opłukać i pokroić w kostkę. Orzechy włoskie pokroić.
Do miski przełożyć ananasa, seler konserwowy, jajka, czerwoną i zieloną paprykę, por i orzechy włoskie. Dodać majonez i śmietanę. Razem dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki do schłodzenia.
Smacznego.