Przepisy Extra

Pasta z makreli

Składniki:

1 średnia wędzona makrela
2 jajka
kilka gałązek szczypiorku
2 łyżeczki musztardy
7 łyżeczek gęstego jogurtu naturalnego

Sposób wykonania:

Wędzoną makrelę dokładnie oczyścić z ości i przełożyć do miski. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Szczypiorek opłukać, osuszyć i pokroić.

Do wędzonej makreli dodać jajka, szczypiorek, musztardę i gęsty jogurt naturalny. Wszystko razem dokładnie wymieszać.

Przepis można stosować również w diecie wysokobiałkowej (protal), w I fazie.

Smacznego.

Dodane przez Bozena66 w dniu
2 opinie | Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 10,75 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Brzmi smakowicie - dziękuję :)
Dorota [2016-02-10 21:13:11]
Dobra ta pasta, a ja jeszcze zbogaciłam ten przepis o ogórek konserwowy ;-)
kasia [2010-08-07 22:04:20]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.