Przepisy Extra

Pasta z makreli i serka wiejskiego

Pasta z makreli i serka wiejskiego to bardzo dobra, prosta oraz tania pasta do smarowania pieczywa.

To może niecodzienne połączenie ryby z serkiem, a do tego jeszcze musztarda, szczypiorek i orzeźwiający chrzan. Całość przyprawiona jest do smaku solą i pieprzem. Powstała pasta idealna jest do przygotowania kanapek na śniadanie lub kolację. Jej wyrazisty smak uzyskany jest tutaj z chrzanu i szczypiorku.

Taka pasta to idealna propozycja na zdrową, wiosenną i letnią kanapkę. To coś dla dbających o linię i o zdrowie :) Czytaj więcej

Pasta ta może posłużyć jako dodatek do kanapek, ale też jako samodzielna sałatka - mniam!

Zastosowane składniki gwarantują, że jej spożycie nie odbije się negatywnie na zdrowiu, a wręcz przeciwnie. Makrela, chudy wiejski serek oraz warzywa to przecież samo zdrowie!

Warto serwować naszym bliskim kanapki z tak wyśmienitą pastą, którą dodatkowo można stosować w diecie wysokobiałkowej.

Polecamy i życzymy smacznego :)

Składniki:

1 wędzona makrela (ok. 25 dag)
15 dag serka wiejskiego Piątnica 3%
kilka gałązek szczypiorku
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka chrzanu
sól
pieprz

Sposób wykonania:

Wędzoną makrelę dokładnie oczyścić z ości i przełożyć do miski. Szczypiorek opłukać, osuszyć i pokroić.

Do wędzonej makreli dodać serek wiejski, połowę szczypiorku, musztardę i chrzan. Następnie dodać sól i pieprz do smaku. Razem dokładnie wymieszać i przełożyć do miseczki. Wierzch pasty posypać pozostałym szczypiorkiem.

Przepis można stosować też w diecie wysokobiałkowej (protal), w I fazie.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 10,75 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.