Pasta z makreli i serka wiejskiego to bardzo dobra, prosta oraz tania pasta do smarowania pieczywa.
To może niecodzienne połączenie ryby z serkiem, a do tego jeszcze musztarda, szczypiorek i orzeźwiający chrzan. Całość przyprawiona jest do smaku solą i pieprzem. Powstała pasta idealna jest do przygotowania kanapek na śniadanie lub kolację. Jej wyrazisty smak uzyskany jest tutaj z chrzanu i szczypiorku.
Taka pasta to idealna propozycja na zdrową, wiosenną i letnią kanapkę. To coś dla dbających o linię i o zdrowie :) Czytaj więcej
Pasta ta może posłużyć jako dodatek do kanapek, ale też jako samodzielna sałatka - mniam!
Zastosowane składniki gwarantują, że jej spożycie nie odbije się negatywnie na zdrowiu, a wręcz przeciwnie. Makrela, chudy wiejski serek oraz warzywa to przecież samo zdrowie!
Warto serwować naszym bliskim kanapki z tak wyśmienitą pastą, którą dodatkowo można stosować w diecie wysokobiałkowej.
Polecamy i życzymy smacznego :)
Wędzoną makrelę dokładnie oczyścić z ości i przełożyć do miski. Szczypiorek opłukać, osuszyć i pokroić.
Do wędzonej makreli dodać serek wiejski, połowę szczypiorku, musztardę i chrzan. Następnie dodać sól i pieprz do smaku. Razem dokładnie wymieszać i przełożyć do miseczki. Wierzch pasty posypać pozostałym szczypiorkiem.
Przepis można stosować też w diecie wysokobiałkowej (protal), w I fazie.
Smacznego.