Prosta i bardzo kolorowa pasta z makreli. Całość ładnie się prezentuje, przyciąga swoimi kolorami i ciekawie smakuje.
Jeśli ktoś nie lubi makreli, bądź awokado, to są one tutaj prawie nie wyczuwalne ;) Tak się smakowo połączyły z soczystymi warzywami :)
I co ważne duuużo jej wychodzi, wystarczy na śniadanie i kolację!
Smacznego.
Makrelę obrać ze skórki i ości. Czerwoną paprykę rozkroić, oczyścić, opłukać i pokroić w małą kostkę. Zielonego ogórka i por opłukać i również pokroić w małą kostkę. Awokado obrać ze skórki, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny.
Do miseczki przełożyć makrelę, dodać czerwoną paprykę, zielonego ogórka, awokado i pora. Dodać oliwę z oliwek, olej lniany, szczyptę słodkiej papryki w proszku, czosnku niedźwiedziego, soli i czarnego pieprzu.
Całość razem wymieszać i serwować na kanapkach. Można posypać zieloną cebulką lub szczypiorkiem.
Smacznego.